Reviews and Quotations from reviews on "The Lions are growing" in English, German, French and Danish.

Sea

"Gaffa"
sept. 96

Peter Fjeldberg må være en meget behagelig fyr. Et meget velovervejet og roligt menneske, der aldrig forhaster sig, men kun slår til når der virkelig er nødvendigt. Det er ihvertfald de bedste betegnelser der kan gives hans andet album The Lions Are Growing, der som de tidligere Double Muffled Dolphin-udspil sender os udenfor jordens atmosfære, svævende i vægtløs tilstand i en økologisk rumraket eller dybt ned under havets overflade med sonar-beeps som eneste isolerende lyde. Og med sonar som verdens 'reneste' lyd har vi snart indkredset The Lions Are Growing lydunivers - og det er trods ambient-musikkens enkelhed temmeligt stort.
She Has Seen Caves og Musik Til Atomer er albummets absolute topnumre, men til Fjeldbergs retfærdighed skal detses i lyset af undertegnedes svaghed for beats- hvor svage, mærklige og undseelige de end er. For her følges de brede flader op af små dejligt tikkende triangler og små elektrificerende afbræk. Især Musik Til Atomer, der var med på kompilationen Boredom Is Deep And Mysterious 2, er et meget lækkert nummer med et fint lille pianotema, der tilfører nummeret sarthed og skønhed.
Tid er en absolut nødvendig faktor når man sætter The Lions Are Growing på og man kommer ikke udenom, at ambient ér til chill out og de mere endadvendte oplevelser, medmindre man er til erotik af den intenst sløve slags - det kan man som bekendt være flere om.
5 af 6 toiletruller
Mia Pollmann

Sea

Flensborg avis
06/08 96

Der er masser af bits og bytes, men så godt som ingen beats på Double Muffled Dolphins ny album. Det følger den meget roste >>My Left Side Is Out Of Sync.<< op og må betegnes som et meget smukt bekendtskab.
Bag det næsten mystiske navn >>Double Muffled Dolphin<< skjuler sig Peter Fjeldberg, som står for både komposition og produktion af albummet. På >>The Lions Are Growing<< har han skabt et helt unikt univers af kosmiske klangfarver og sfæriske melodier af meget meditativ karakter.
Selv om det drejer sig om ren elektronisk musik, virker den meget organisk på lytteren. Nogle gange minder oplevelsen om dengang, Jean-Michel Jarre præsenterede albumet >>Oxygene<< (det er snart tyve år siden), men dér var de langtrukne melodier oftest underlagt en bestemt rytme, som man endda kunne danse til. Det er ikke tilfældet med Double Muffled Dolphin.
Disse klange kan derimod bruges til at skabe atmosfære i et rum. Eller bare til at nyde dem. Det vil man få mest ud af, når man bruger hovedtelefoner, for så kan rejsen gå uforstyrret hen til fjerne galakser af ren og smuk klang.
Lars Geerdes

Sea

Amts Avisen
08/08 96

Kosmisk Velbehag

Double Muffled Dolphin - komponisten Peter Fjeldberg - gjorde sig i 1994 bemærket med den usædvaligt smukke og formfuldendte debut-cd >>My Left Side Is Out Of Sync.<<, der bød på kosmisk elektronik i særklasse, og han befæster nu sin position som en af Danmarks allerbedste ambient-kunstnere med cd nr. to, >>The Lions Are GRowing<<, der byder på flere storslåede lydmalerier, der med brede penselstrøg og naturlyde i baggrunden tager lytteren med ud på underfulde rejser i det indre rum.

Mikael Smidt

Sea

"Frikvarter"
nr.4 september 1996, 2. årgang

Hvis civilisationen går under, og dyrene igen holder deres indtog som klodens herskere, med kongedyret løven i spidsen, vil de få overlevende mennesker sikkert lytte til Double Muffled Dolphin. Hvor flere af de andre danske navne i samme genre, som f.eks. Dub-tractor, Future 3 m.fl., arbejder med ambientklangflader som udgangspunkt for derefter at lægge beats og rytmer indover, er der her tale om den rene vare. Lyden er 100% renset, for hvad man kunne kalde by-og menneskeskabte lyde, og paradoksalt nok er det hele selvfølgelig komponeret i et studie med en simpel computer som instrument. Mest af alt lyder det, som om optagelserne er foregået under vand, samtidig med at lydlandskabet er mørkt og har en undergangsstemning. Pladen er dog på ingen måde sort, derimod bekræftende og virkelig flot, i form af dens ærlige og storladne rumlyd. Ydermere er skiven The Lions Are Growing en afbalanceret hyldest til naturen, dens lyde og liv. Det er svært at fremhæve nogle af de otte numre, idet de virker som en lukket kreds, en helhed. Numre som På Land og Sun2001 er dog små mesterværker, man aldrig kan få nok af. En virkelig smuk plade, der viser, at computeren og naturen måske alligevel ikke er så langt fra hinanden.
Karakter: 10.
Karsten Meyhoff

Information
30/07 96

..Når man lytter til Peter Fjeldbergs Double Muffled Dolphin er det heller ikke svært, at lade de lydlige kærtegn omsvæbe en og trænge bilalarmerne, pølsevognsosen og neonreklamerne ud af bevidstheden. Fjeldbergs andet album The Lions are growing er en langsomt bølgende række synthesizerflader og behagelige lyde. Det er ambient i den atmosfæriske tradition fra Brian Eno sågar med en tydelig reference i titelen På land, som i den engelske oversættelse On Land var undertitlen på Enos første lp i hans >>Ambient<<-serie.

New Age-lir
Der er meget Eno'sk uendelighed hos Double Muffled Dolphin, men som mere nymodens elementer også groovy, masserende passager, der dog ikke antaster den afslappende effekt.
På sin vis er det et naivt behagende New Age-lir, på sin vis mystisk dragende sfærer. Virkemidlerne er åbenbare, og det virker ofte voldsomt nemt.
Som man her i avisen har kunnet læse ud af Mette-Line Thorups løbende afdækning af New Age-tænkningens udbredelser her til lands, så ligger facinationskraften i New Age i letheden, i at finde velbehag i sin livsførelse og i sig selv - frigjort fra besværlige spørgsmålstegn. Det er svært at finde egentlig substans i tankegangen, men blot en lettere oppertunistisk individualisme.
Ligeliedes er et umuligt at fastholde egentlig substans i Fjeldbergs musik, der ofte bliver væg-til-væg lydtæppe. Og som sådan et utrolig salig- og blødgørende af slagsen.
Men Double Muffled Dolphin er ikke kun New Age. Til det er der alligevel for meget kompositorisk tyngde (hvor bevidst æterisk den end kan være) og et klangspektrum, der kan kradse lidt i de soniske fostervandstilstande, som iøvrigt kan anbefales som beroligende medicin ved ethvert optræk til skænderi eller almindeligt eksistentielt ubehag.

Ralf Christensen

"Raveline"
09/1996

Acustic No.1
Double Muffled Dolphin
Listening Techno aus Dänemark.Zwei nette Silberlinge. Jesper Skaaning, u.a. schon bekannt als Member des Phuture Jazz Trios Future 3, liefert als Acustic sein erstes Solo-Album ab. Ebenso wie die mit "The Lions Are Growing" untertitelten Platte von Double Muffled Dolphin nimmt diese Musik ihre Hörer mit auf eine Reise in die nächste Galaxy zu einem kleien Drink in die nächstbeste Cocktailbar. So ein Platz, an dem mensch gemütlich in der Ecke sitzen und den Blasen im Glas beim Aufsteigen zugucken kann, mit alten bekannten ein wenig plaudern oder auch auf dem kleinen Tanzflur ein paar rhythmische Verrenkungen machen. Multifunktionale Musik. Nicht unangenehm.
Mushroom

"CODA" 25
september 96

DOUBLE MUFFLED DOLPHIN The Lions Are Growing Le retour d'April Rec. au début de ce deuxième semestre était un peu déconcertant. Les réalisations sweet et trancey de Mnemonic("Weapons?") et d'Acustic ("No1-29 ne répondaint pas à nos attentes, à nos exigenes envers ce label du Danemark: trop conformistes. Retour à l'anormal avec Double Muffled Dolphin. Près de deux ans après "My Left Side Is Out Of Sync.", ce nouvel album renoue avec ce type de compositions ambient-électronic qui ont fait la réploient longuement, en toute sérénité. Mélodique ("She Thought It Over") ou atmosphèrique ("Sun2001"), ("På Land"), les broderies sonorores de Peter Fjeldberg s'écoutent en toute quiétude. Du velours pour nos tympans fatigués,
LD
Le Label danoise April s'est récemment illustré grâce à une superbe brochette d'albums signés Acustic et Mnemonic, toujours vivement conseillés d'ailleurs. Le second album de Peter Fjeldberg, s'inscrit parfaitement dans la lignée ambient de ses prédécesseurs. Alors que le premier essais de Double Muffled Dolphin était loin d'être réussi, celui-ci est une petite merveille atmosphérique. Rein de révolutionnaire ici mais le musicien s'inscrit dans la grande tradition de l'ambient telle que la décrivait Eno. De la musique comme un parfum, de la muzak de luxe, d'une modestie et d'une discrétion exemplaires. Autrement dit, aucun beat si ce n'est une savante superposition de nappes synthétiques et mélodiques. "The Lions Are Growing" ne demande en aucun cas une écoute attentive, mais plutôt une attitude rêveuse, disponible et détendue.
JYL

"Phosphor"
november 96

The second album by Double Muffled Dolphin comes drifting from Copenhagen, carried along by peaceful current. Peter Fjeldberg, who is the inventor of this labyrinth of dreams, has made contributions to both "Boredom is deep and mysterious" compilations, before delivering a perfect soundtrack for the chill out room. "The Lions Are Growing" continues where the debut album took off: beatiful, atmospheric and floating ambient. Enjoy the trip...
...

"ZOO Magazine 03"
november 96 -uddrag

Med The Lions Are Growing gør Double Muffled Dolphin ikke det store nummer ud af at forny sig selv eller sin genre. Musikken er totalt chillet, og ikke én eneste tone forstyrrer oplevelsen af de formløse lydmalerier, renset for rytmer. Chill out-musik fra ende til anden, og i bedste fald bevidsthedsudvidende hos den nysgerrige lytter, der hopper med på det lidt for klassisk kedelige ambientalbum
Morten Steiniche

Tillæg til Thisted- Ringkøbing Amts- og Skjern Dagblad, Lemvig Folkeblad, Dagbladet Hostebro-Struer
17 august 96

Uddrag af artiklen "Musikalske elektron-hjerner"
Mest musikalsk ude i de tynde luftlag er Double Mufled Dolphin, endnu et énmands-band bestående af Peter Fjeldberg, der med "The Lions Are Growing" følger op på debutten "My Left Side Is Out Of Sync." (hvor får de det fra!). Dette er ren ambient til "nedkølings-rummet" efter en hektisk danseaften, nært - og bevidst - beslægtet med Brian Enos ambient-musik, hvis klassiske "On Land" synes at være en direkte inspirationskilde.
Musikken er neddæmpet og stille, mørke akvarel-stemninger, der dog ind imellem løftes af en mere energisk rytme eller to. Drømmeagtigt og smuk "Musik Til Atomer".
Poul Osmundsen

Jam Magazine # 61
oktober 96, uddrag

...Bedre bliver det på Double Muffled Dolphin og The Lions Are Growing, gammeldags? En smule, men denne gang mere anvendelig. Oldschool ambient, af rumrejse-slagsen... I Peter Fjeldbergs afmålte doser er det en plade med mere sul på kroppen, end det umiddelbart kunne lyde, hvilket man får brug for, når musikken bevæger sig ind i chill out-arenaen, hvor istapperne hænger, og et svagt beat, en dyb bas eller anden opfindsomhed gør underværker....
...
Hear samples